top of page

Invloed van de volle maan op een hoogsensitief kind

Hoogsensitieve kinderen worden vaak beïnvloed door verschillende externe factoren. Één van deze factoren is de cyclus van de maan, vooral de volle maan. In deze blog gaan we dieper in op de ervaringen van hoogsensitieve kinderen tijdens de volle maan. We zullen bespreken waar ze last van kunnen hebben en wat ouders kunnen opmerken bij hun hoogsensitieve kind.


Waar heeft een hoogsensitief kind last van rondom volle maan?


Hoogsensitieve kinderen hebben vaak een verhoogde gevoeligheid voor prikkels, zowel fysiek als emotioneel. De volle maan kan deze gevoeligheid versterken en daardoor verschillende uitdagingen veroorzaken. Hier zijn een paar veelvoorkomende problemen waar hoogsensitieve kinderen last van kunnen hebben tijdens de volle maan:

 • Slaapproblemen: Hoogsensitieve kinderen kunnen moeite hebben om in slaap te vallen of hebben een onrustige nachtrust tijdens de volle maan. De toegenomen energie en licht van de maan kunnen moeilijkheden veroorzaken bij het kalmeren van hun geest.

 • Emotionele schommelingen: De volle maan heeft de neiging om emotionele reacties te versterken, zowel bij volwassenen als kinderen. Hoogsensitieve kinderen kunnen hier gevoeliger voor zijn en ervaren intense emoties of verhoogde angst- en stemmingswisselingen. Intense emoties kunnen zich uiten in een kort lontje, boosheid of tegendraads gedrag van jouw kind.

 • Overprikkeling: De verhoogde energieën tijdens de volle maan kunnen leiden tot overprikkeling bij hoogsensitieve kinderen. Ze kunnen snel overweldigd raken door lawaai, drukte, fel licht en andere prikkels in hun omgeving

 • Hoofdpijn

Wat zijn de uitdagingen van een hoogsensitief kind rondom volle maan?


Hoogsensitieve kinderen die te maken krijgen met de volle maan, kunnen verschillende uitdagingen ervaren. Deze uitdagingen kunnen variëren van fysieke tot emotionele en gedragsmatige aspecten. Hier zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen waar hoogsensitieve kinderen mee te maken kunnen krijgen:

 • Vermoeidheid: Slaapproblemen tijdens de volle maan kunnen leiden tot vermoeidheid bij hoogsensitieve kinderen. Ze kunnen overdag slaperig zijn, moeite hebben om zich te concentreren en prikkelbaar zijn.

 • Gevoeligheid voor prikkels: De combinatie van de verhoogde energieën van de volle maan en de inherente gevoeligheid van hoogsensitieve kinderen kan resulteren in een verhoogde gevoeligheid voor prikkels in hun omgeving. Dit kan hen overweldigen en zich terugtrekken uit sociale situaties.

 • Emotionele onbalans: De volle maan kan de emoties van hoogsensitieve kinderen versterken en leiden tot onbalans. Ze kunnen gemakkelijk overprikkeld raken en ervaren intense emoties zoals angst, verdriet of irritatie

 • Versterkte intuïtie: Hoogsensitieve kinderen hebben vaak een versterkte intuïtie en tijdens de volle maan kan de verbinding met hun intuïtieve vermogens nog sterker worden. Dit kan hen in staat stellen om subtiele emoties en energieën waar te nemen, wat kan leiden tot zowel positieve als uitdagende ervaringen

Wat merken ouders?


Ouders spelen een cruciale rol in het ondersteunen van hun hoogsensitieve kinderen, vooral tijdens periodes waarin zij meer beïnvloed kunnen worden door de volle maan.


Tips voor de ouders:

 • Creëer een rustige en kalme sfeer: Volle maan kan de zintuigen van hoogsensitieve kinderen overstimuleren. Om hen te helpen ontspannen, is het belangrijk om een rustige en kalme omgeving te creëren. Dim de lichten, speel rustgevende muziek en verminder het gebruik van elektronische apparaten om de overprikkeling te minimaliseren. Laat jouw kind in bad gaan of onder de douche.

 • Stimuleer self-care activiteiten: Hoogsensitieve kinderen hebben vaak behoefte aan extra tijd en aandacht om hun emoties te verwerken. Moedig hen aan om self-care activiteiten te ondernemen, zoals tekenen, schrijven in een dagboek, mediteren of een rustgevend bad nemen. Dit helpt hen om zich beter te gronden en om te gaan met de extra prikkels tijdens de volle maan

 • Stel een slaaproutine in: Hoogsensitieve kinderen kunnen gevoeliger zijn voor slaapproblemen tijdens de volle maan vanwege de toegenomen energie. Het is belangrijk om een consistent en ontspannend slaaproutine te creëren. Neem de tijd voor rustige activiteiten voor het slapengaan, zoals lezen of een rustige bedtijdverhaal. Zorg ervoor dat de slaapkamer donker en rustgevend is, en probeer elektronische apparaten minstens een uur voor het slapengaan te vermijden.

Uiteindelijk is het belangrijk om elk hoogsensitief kind individueel te benaderen, aangezien de behoeften en reacties van kinderen kunnen variëren. Door hun gevoeligheid te erkennen en hen te ondersteunen gedurende de volle maan, kan je als ouder helpen om een veilige en kalme omgeving te creëren waarin zij zich kunnen ontwikkelen en gedijen. Neem vrijblijvend contact met mij op zodat ik je kan helpen je kind beter te begrijpen en de communicatie en liefde in het gezin te bevorderen.


162 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page