top of page

Nicole Lagerberg

IMG_9821.jpg

Mijn naam is Nicole Lagerberg, moeder van 3 hooggevoelige kinderen waarvan 2 hoogbegaafd. Een pittige combinatie en hard werken. Dat geef ik direct toe. 

Zij zijn ook mijn drive om mijn eigen coachpraktijk te starten en deze kenmerken/ kwaliteiten de wereld in te brengen.

 

Ik heb geïnvesteerd in meerdere opleidingen, cursussen en trainingen over coaching, hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid.
Door mijn reis (met alle ontdekkingen, twijfels, verwonderingen en reacties van de omgeving) in hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid, heb ik besloten om mijn eigen coachpraktijk te starten. Hier wil ik meer ouders mee helpen. Omdat ik weet hoe moeilijk, verwarrend en hard werken het is. En er is niet 1 enkel antwoord/ standaard te vinden, want zoals bij ieder mens is ook ieder hooggevoelig of hoogbegaafd kind uniek. Gelukkig maar.
Het is mijn missie dat er meer bekendheid, begrip en (h)erkenning komt voor hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

embleemHG&SWspecialist.jpg
Logo Geregistreerd In de Schilden van je Innerlijke Familie.jpg

Wat gebeurde er?
Ik kreeg 3 kinderen (niet tegelijk, maar met 1,5 jaar en 2 jaar verschil) en ik zag niet direct dat er iets ‘ anders’ was. 

De hooggevoeligheid kwam ik na circa 2 jaar achter, toen mijn oudste zoon sterk reageerde op een verandering, namelijk: een vakantie in het buitenland (hij zag altijd al snel dat er iets veranderd was in huis of zijn kamer, maar dat viel me niet op). Zoon nummer 2 merkte ook alle veranderingen altijd op en benoemde dat iedere keer. Dit leek me niet vreemd. Maar hij reageerde heel heftig op harde geluiden en te veel/ lang geluid.

Toen ik me in deze kenmerken ging verdiepen, kwam ik al snel op hooggevoeligheid uit. Ik heb hier veel over gelezen en herkende mijn zoons hier direct in (de oudste: hooggevoelig en strong-willed en de jongste zoon: hooggevoelig. Bij mij dochter zie ik ook veel kenmerken van hooggevoelig & strong-willed). Je snapt, er is altijd wat te beleven in dit gezin (never a dull moment).

De hoogbegaafdheid kwam ik achter toen mijn oudste in groep 3 zat. Hij was inmiddels al aan het onderpresteren. Ik twijfelde eerst heel sterk aan mijn gevoel na meerdere gesprekken met school, maar uiteindelijk volgde ik mijn gevoel (gelukkig maar!) en hebben we hem laten testen. Daar kwam hoogbegaafdheid uit. Ook hier ben ik me in gaan verdiepen en ineens viel alles op zijn plek. Zoon nummer 2 bleek ook hoogbegaafd.
 

Kinderen passen zich enorm snel aan, gaan onderpresteren en verwijderen zo ver van zichzelf vandaan met alle mogelijke gevolgen van dien. Hoe fijn is het als je kind zich begrepen voelt door jou als ouder? Hoe fijn is het als je als ouder je kind begrijpt en hem hierin kunt begeleiden? Samen door deze reis gaan? Samen alle ontdekkingen doen? 

Met als doel: een gelukkig kind wat vol zelfvertrouwen straks de wereld in kan.

En in de tussentijd: rust in het gezin met vooral veel plezier.

IMG_9820.jpg

Ik geniet er nu iedere dag van (oke, bijna iedere dag want het blijft hard werken ;-)) maar doordat ik hen nu veel beter begrijp, is er meer rust en aandacht voor elkaar.

 

Ik heb vaak getwijfeld: doe ik het wel goed? Ben ik wel een goede ouder? Ik begrijp er niks van. Waarom werkt het niet?

Simpel: de “ standaard” opvoedmethode (voor zover die er is) werkt gewoon niet. Punt. 

Hier kan de hele omgeving iets van vinden, maar het gaat vooral om de band tussen jou en je kind. Als jij je kind begrijpt, is dat het fijnste wat je voor je kind kunt doen.

Nicole is professioneel coach en door haar kennis en ervaring van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid, kan ze gezinnen met deze situatie begeleiden en ondersteunen. De hulp bieden die de ouders zo hard nodig hebben.
Nicole is een creatief persoon die kijkt naar de kwaliteiten van de kinderen. Ze brengt graag de kwaliteiten en krachten van de kinderen aan het licht, zodat jij als ouder meer inzicht krijgt in de kenmerken van hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid. Inzicht in de kenmerken kan al veel opheldering geven bij ouders van waar het gedrag van hun kind vandaan komt. Dit geeft opluchting. Nicole geeft je met deze inzichten ook tips hoe je met deze situaties en emoties om kunt gaan. Met als doel dat jouw kind met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld helemaal tot bloei kan komen.

bottom of page