top of page

Hooggevoelig met een sterke wil

Wat is hooggevoelig met een sterke wil?

Over hooggevoeligheid wordt steeds meer bekend. Over een kind wat naast hooggevoelig is, ook een sterke wil heeft, is nog wat minder bekend.

Een hooggevoelig kind met een sterke wil heeft naast de kwaliteiten van hooggevoeligheid, ook kwaliteiten van de sterke wil. Deze kenmerken zijn soms iets lastiger te herkennen. 

Kenmerken hooggevoelig met een sterke wil

Een hooggevoelig kind met een sterke wil kan behoorlijk uitdagend zijn voor de omgeving. De gevoeligheid is net zo intens als de sterke wil. Het kan voor het kind ook flink balen zijn als je zoveel wilt, maar tegelijkertijd ook overprikkeld raakt van al die intense indrukken en emoties. Een aantal kenmerken van hooggevoelig en strong-willed kinderen zijn:

 • neemt subtiele veranderingen snel waar

 • schrikt van plotselinge geluiden

 • heeft ook voor detail

 • weet goed wat hij wil én hoe hij het wil

 • wil graag zelf bepalen

 • kan enorm ongeduldig raken

 • kan driftig worden als het niet gaat zoals hij wil

Hooggevoelig met een sterke

Strong-willed children became adults who change the world, as long as we can hang in for the ride

Hooggevoelig met een sterke wil

'Ik weet heel goed wat ik wil én hoe ik het wil'

Symptomen hooggevoelig met een sterke wil

Niet ieder hoogsensitief kind ervaart een
prikkelende situatie hetzelfde. Het ene hoogsensitieve kind
 slaat dicht en heeft stilte en ruimte om zich heen nodig om te herstellen. Een hooggevoelig kind met een sterke wil reageert doorgaans anders.  Enkele voorbeelden van gedrag wat je kunt zien bij een hooggevoelig kind met een sterke wil zijn:

 • driftbuien

 • op school de "perfecte" leerling

 • woedeaanvallen

 • kan doordrammen om te krijgen wat hij wil

 • brutaal gedrag 

 • wordt rebels of opstandig

 • doet alleen wat hij zelf wil

 • wil de controle in het spel 

 • kan ook anderen gaan kwetsen

Ontvang GRATIS het e-book
Hooggevoeligheid met een sterke wil

E-BOOK-Imagesterke wil.png

 Professionele hulp

Als je hebt ontdekt dat jouw kind hoogsensitief is, is het van belang te leren hier goed mee om te gaan.

 

Ieder kind en ieder gezin is uniek. De mooie eigenschappen van jouw hoogsensitieve kind zijn prachtig.

Om als ouder om te leren gaan met de prachtige hsp eigenschappen van jouw kind, kan het helpen om hier professionele begeleiding in te zoeken.

De uitdagingen van een ouder met een hoogsensitief kind kunnen pittig zijn. Ik weet, uit ervaring, dat dit een lange zoektocht kan zijn en dat het vermoeiend kan zijn wanneer het allemaal net niet werkt.

Als hsp coach en specialist hoogsenstief & strong-willed help ik jou en jouw gezin graag verder, zodat jouw kind op een positieve manier leert omgaan met zijn hoogsensitiviteit.

 

Met mijn jarenlange ervaring is voor mij niks gek en kun je helemaal jezelf zijn.

Ik vind het belangrijk om maatwerk en oprechte aandacht te kunnen bieden in de 1 op 1 coaching. Neem vooral contact met me op (of: maak een kennismakingsafspraak) en ik help je verder.

reviews

Nooit geweten dat 

er zoveel meespeelt

bij hoogsensitiviteit

-Kiki

Nicole is vriendelijk en 

altijd bereid om je 

te helpen. 

- Wendy

Dankzij Nicole weten

we veel beter wat er 

bij ons kind speelt. 
We hebben weer meer

gezelligheid thuis.

Zo waardevol

- Tessa

Je hebt ons leven veranderd. We zijn je zo dankbaar. We raden de cursus "harmonie in huis' iedereen aan.

- Kate en Sander

De online cursus is 

prettig te volgen. Nicole 

geeft veel waardevolle tips.

- Patricia

Het helpt enorm dat 

Nicole ervaring heeft in de onderwerpen. Het is zo fijn om die herkenning te krijgen.

- Melanie

Nicole, dank je wel voor 

al jouw hulp en jouw tijd. We wisten echt niet meer wat we moesten. Nu hebben we weer gezelligheid en zien we het weer zitten.

- Valerie

Als ouder is het soms moeilijk om tijd te vinden voor leren of coaching. Nicole biedt dat ook in de avond en dankzij de online leeromgeving kun je altijd bij de lessen. Heel waardevol.

Sandra

Mijn naam is Nicole Lagerberg, moeder van 3 hoogsensitieve kinderen (met een sterke wil) waarvan 2 hoogbegaafd. Een pittige combinatie en hard werken. Dat geef ik direct toe. 

Zij zijn ook mijn drive om mijn eigen coachpraktijk te starten en deze kenmerken/ kwaliteiten de wereld in te brengen.
Ik breng graag de kwaliteiten en krachten van de kinderen aan het licht, zodat jij als ouder meer inzicht krijgt in de kenmerken van hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid. Inzicht in de kenmerken van hoogsensitiviteit kan al veel opheldering geven bij ouders. Je begrijpt waar het gedrag van jouw kind vandaan komt. Dit geeft opluchting.

Ik werk met ouders van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen, Je kunt bij mij terecht voor:

 • omgaan met de sterke wil van jouw hoogsensitieve kind

 • omgaan met driftbuien van jouw hoogsensitieve kind

 • faalangst

 • emotieregulatie

 • liefdevol grenzen stellen

 • omgaan met jouw hoogbegaafde kind

 • hoogbegaafdheid

IMG_9977 (2).jpg

Over mij

Nicole lagerberg

Op school is mijn kind anders dan thuis

Een hooggevoelig kind met een sterke wil is sfeergevoelig. Dankzij zijn hooggevoelige eigenschappen kan hij heel goed aanvoelen wat er van hem verwacht wordt. Hij kan sferen en emoties heel goed aanvoelen. Door zijn behoefte aan verbinding en harmonie, kan het zijn dat hij zich op school enorm gaat aanpassen met als doel: leuk gevonden worden, erbij horen en om de verbinding en harmonie te bewaren. Wanneer jouw kind vervolgens thuis is en jij vraagt of hij zijn tas opruimt, ontploft hij. Je hebt werkelijk geen idee hoe dit kan. Dit komt, omdat jouw kind zich op school enorm aan het aanpassen is. En dat kost heel veel 

Mijn kind wil alles zelf bepalen

Een hooggevoelig kind met een sterke wil heeft een enorme verbeeldingskracht en drive om te gaan voor wat hij wil. Hij ziet het helemaal levendig voor zich. Dankzij zijn sterke wil en vindingrijkheid verzint hij altijd wel een manier om zijn doel te bereiken. Lukt het niet via A, dan doen we het via B, C etc. We hebben tenslotte een heel alfabet. Dit kan voor de omgeving nogal eens lastig zijn. Jouw kind heeft een enorme behoefte aan autonomie, maar het kan toch niet zo zijn dat hij alles bepaalt? Veel ouders lopen hier tegen aan. Het goede nieuws is dat dit zeker niet hoeft. Binnen jouw kaders en grenzen heb je voldoende mogelijkheden om de "autonomie" behoefte van jouw hooggevoelig kind met een sterke wil tegemoet te komen. 
Hoe leer je tijdens het programma "Harmonie in Huis' 

Hoe ga ik om met driftbuien?

Wanneer jouw hooggevoelige kind met een sterke wil een driftbui heeft, kan dit enorm intens zijn. Voor zowel jou als jouw kind. Je hebt een lange dag gehad, je bent zelf ook moe en het is tijd voor jouw kind om naar bed te gaan. Jouw kind werkt allesbehalve mee. Je probeert van alles, maar niets lijkt te werken. Soms lijkt de enige oplossing om boos te worden, maar daar voel je je later dan weer schuldig over. Je weet dat er iets anders moet, maar je bent nog zoekende hoe. Voor het leren omgaan met driftbuien, is de eerste stap om te kijken naar de triggers van jouw kind. Wat triggert jouw kind? Wanneer je de triggers weet, ontstaat er meer begrip en kun je ook op een andere manier gaan reageren. In mijn programma Harmonie IN Huis staan we hier uitgebreid bij stil en oefenen we dit op een manier die bij jou past. Meer hierover leer je in Harmonie in Huis.

bottom of page