top of page

Hoogsensitief en strong willed kind zoekt prikkels op

Bijgewerkt op: 13 jul. 2023

Prikkels opzoeken? Hoe kan dat nou? Een hooggevoelig kind is toch juist snel overprikkeld?

Bij een kind wat naast hooggevoelige kenmerken ook nog strong-willed is, werkt het iets anders. Deze kinderen zoeken ook graag veel prikkels op. Hier krijgen ze energie van, ze worden blij, vrolijk en enthousiast.


Een voorbeeld:

We zijn met het gezin een dagje weg naar de Efteling. Altijd leuk, maar wel heel veel prikkels. Het HG-SW kind houdt van deze prikkels/ uitdagingen (achtbanen, ja, zo hard mogelijk graag) en wil het liefst de hele tijd ´gevoed' worden hiermee. Het HG-SW kind is enorm enthousiast en vraagt na iedere achtbaan: naar welke achtbaan gaan we nu?

Na een dag Efteling, gaat hij voldaan naar huis. Door alle prikkels/ uitdagingen voelt hij zich zo fijn en praat hij vol enthousiasme over de dag. Maar mede door de hooggevoeligheid is het ook nodig om tot rust te komen en alle prikkels te verwerken. Het kind houdt de dag erna "een rustdag" en doet spelletjes thuis. Hier komt hij van tot rust, zodat hij de volgende dag weer met nieuwe avonturen kan beginnen.


NB: een HG-SW kind kan lang niet altijd zelf aangeven dat hij rust nodig heeft. Hij zal dit vaak ook niet doen, want er valt nog zoveel te beleven en rusten is saai.
43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page