top of page

Strijd met je kind

Bijgewerkt op: 28 aug. 2023

Het is einde van de dag en bijna zomervakantie. De laatste school- en werkdagen breken aan. Jouw kind wil na school graag nog met iemand spelen.

Jij weet dat jouw kind moe is, minder slaapt door de warmte en eigenlijk ook behoefte heeft aan rust. Maar jouw kind gaat direct de strijd met je aan wanneer jij aangeeft dat hij niet mag spelen met zijn vriendje na school.

Hij schreeuwt over het schoolplein: het is niet eerlijk, ik mag nooit spelen van jou en hij gooit zijn tas weg!

Jij wordt ook boos en zegt dat hij nu zeker niet meer mag spelen en dat hij direct zijn tas moet pakken. Hij verzet zich hevig en zegt dat je de tas zelf maar moet pakken en loopt weg.

Een hooggevoelig en strong-willed kind kan erg overtuigend zijn. En wanneer hij iets wil, gaat hij direct de strijd met je aan. Jij, als ouder, weet dat dit kan gebeuren en gunt het hem om te spelen. Maar je weet ook dat de laatste schooldagen voor de zomervakantie heftig zijn en veel energie kosten voor hem.

Hooggevoelig en strong-willed kinderen zijn in sterke mate wilskrachtig, maar ook in sterke mate gevoelig. Ze willen vaak veel (en het liefst tegelijk), maar door al die prikkels raken ze ook eerder overspoeld. Een hooggevoelig & strong-willed kind kan hier onder andere met dwars gedrag op reageren. Van binnen bouwt hun spanning op en voelt hij feilloos aan dat deze strijd zorgt voor een verbreking in de verbinding en harmonie (iets waar hij ook naar verlangt).


Wanneer heb jij strijd met je kind?

Wil je hier meer van weten en hoe hiermee om te gaan?54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page