top of page

Decemberperiode met hooggevoelige kinderen (en een sterke wil)

Bijgewerkt op: 6 jul. 2023

* niks is goed* Heb je ook dat idee als ouder: wat je ook doet, niks lijkt goed te zijn? Alles wat je zegt of doet, lijkt de start voor een driftbui, geschreeuw of explosie van je kind? Misschien is zelfs het schoenkado nét niet wat je kind had bedacht en hup.....verdriet, teleurstelling of boosheid komen naar voren.

Voel jij ook de spanning oplopen? Word je zelf inmiddels ook gek van de december periode?

En dan te bedenken dat de decembermaand nog moet beginnen. Help!

Misschien zijn er zelfs leerkrachten ziek of moet de klas in quarantaine. Ook dat nog, kan je dan denken?

De december periode kan heftig zijn. Zeker met hooggevoelige kinderen (met een sterke wil). Hooggevoelige kinderen voelen van alles aan, nemen veel details bewust waar, voelen emoties/ sferen bewust aan, beleven de wereld intens en verwerken de informatie diepgaand. Hiermee loopt het potje spanning (zeker in de decemberperiode) behoorlijk op. En wanneer de spanning oploopt, kan dat voor gedrag zorgen als een driftbui, explosie of geschreeuw.

Daarnaast durft een hooggevoelig kind met een sterke wil ook de confrontatie/ discussie met je aan te gaan. Precies wanneer jij er even geen behoefte aan hebt, start jouw kind de confrontatie. En voor je het weet, zit je in een "ja/ nee" discussie of roep je: doe gewoon wat ik zeg, omdat ik het zeg.


Hoe is dat bij jou?

Succes lieve ouders


29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page