top of page

Help, mijn kind wil Instagram

Bijgewerkt op: 6 jul. 2023

Mama, mag ik even gamen? Helaas, we gaan zo even weg. Antwoord kind: Ja, maar ik wil….

Mama, mag ik een koekje? Helaas, we gaan zo eten. Antwoord kind: Ja, maar ik wil…..

Mama, mag ik voorin de auto zitten? Nee, ik had het al aan je zusje beloofd. Antwoord kind: Ja, maar ik wil…. En zo kun je vast nog meer voorbeelden bedenken.

Willen is één van de sterke kwaliteiten van een hooggevoelig kind met een sterke wil.

Het kind gaat daarbij ook geen discussie uit de weg en zal het door zijn sterke wil ook niet zomaar opgeven. Je moet van goede huize komen wil je hem kunnen overtuigen.

Het vraagt nogal wat van je als ouder. Ten eerste vooral een strategie om hiermee om te gaan. Denk altijd van tevoren na wát je zegt, maar vooral ook hóe je het zegt (het is tenslotte de toon die de muziek maakt).


Als we kijken naar de toekomst, is het een zeer handige kwaliteit om te hebben. Voor nu als ouder, kan het soms best belastend en vermoeiend zijn om iedere keer een discussie aan te gaan. Jouw kind zal zijn kwaliteiten optimaal benutten en hij weet als geen ander wat wél en niet bij je werkt (alsof hij het erom doet). Maar kinderen leren jou al van baby af aan te “ lezen”, het is hun core business in hun eerste levensjaren.


Welke discussie gaat jouw kind niet uit de weg?

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page